Voel je je geroepen om mecenas te zijn?

Wil je je schouders zetten onder het feestproject?

Ben je een natuurliefhebber?

Voel je in je hart de nood aan zorg voor onze bewoners?

 

Een gift aan één van deze projecten kan via het rekeningnummer BE30 4400 3400 2111 (BIC:KREDBEBB) met vermelding van het projectnummer van uw keuze.

 

 

DOE EEN GIFT EN SCHENK ONS KUSSENS OM TE ZOENEN. HOE?

Steun ons project met een centje op rekeningnummer:
BE80 4462 6230 1177 met vermelding ‘buurtkas GIES’.

Onze cafetaria en ontmoetingsruimte ‘Borgwalhoeve’ is gelegen in een mooi park. Een ideale plek voor onze bewoners om mensen te ontmoeten. Extra troeven van de borgwalhoeve zijn:
– streekgebonden producten
– educatieve en recreatieve wandelingen op het domein
– buitenterras met zicht op kleine boerderijdieren
– verkooppunt met leuke geschenken
– een ruimte om te huren voor feesten, overleg, …
– leerrijke seizoenswandelingen en ateliers voor klassen (op maat van basis onderwijs)

We halen “buiten” binnen. We sluiten aan bij diverse fiets- en wandelpaden uit de regio en werken samen met toeristische centra uit de buurt.
Om onze bewoners en bezoekers op vlak van recreatie extra mogelijkheden te bieden, willen we een buitenspeeltuin naast de borgwalhoeve bouwen. Een plekje waar klein en groot naar hartelust kan spelen, is een plezier voor ons allemaal.

 

projectnummer: PROJ BVL 16.03

speeltuin

Jaar na jaar ondervinden we dat onze bewoners meer zorg nodig hebben. Ze worden minder mobiel en worden meer en meer beperkt in hun zelfstandigheid. Een aantal woongroepen beschikken nu reeds over een tillift. Deze huidige tilliften hebben al heel wat jaren op de teller staan, dus dringt vernieuwing zich op.
We willen kwaliteitsvolle zorg op maat voor iedereen blijven garanderen en mensen met een grotere zorgvraag blijven professioneel verzorgen.
Bijkomende toestellen zijn een must!

De nieuwste tilliften zorgen er tevens voor dat ook voor de begeleider de lichaamsbelasting minimaal is. Ergonomie zowel voor de cliënt als voor de medewerker vinden we van groot belang!

 

projectnummer: PROJ PBVL 14.16

tilliften zorggroepen

Fitnessen in open lucht, je kan geen gezondere manier bedenken om aan sport te doen! In ons park staan de toestellen in een bosrijk gebied. Door de begroeiing van bomen en planten is er in een bos meer zuurstof in de lucht aanwezig! De buitenfitness zal gerealiseerd worden in de nabijheid van de borgwalhoeve. De borgwalhoeve wordt dus de multifunctionele plaats bij uitstek waar je mensen kan ontmoeten. Nog meer ‘Buiten binnen halen’! Een babbeltje slaan met onze bewoners en begeleiders en onze voorziening beter leren kennen. Nu ook tijdens de buitenfitness!
Ik hoop dat er vele toffe momenten kunnen plaatsvinden tijdens het sporten.

(Thibault Ledeganck – bewegingstherapeut)

 

projectnummer: PROJ BVL 17.02

bewegingsparcours

De tovertafel projecteert interactieve spellen, lichtprojecties op tafel, die reageren op hand- en armbewegingen (wrijven, tikken, schuiven…).
De projector reageert op al deze aanrakingen: bladeren die in het rond vliegen, een bal ‘naar elkaar gooien’, rupsen die in vlinders veranderen, een puzzel maken…
Via ankerpunten op verschillende plaatsen kan de tovertafel op toer gaan binnen onze voorziening (belevingsateliers, creatieve ateliers, borgwalhoeve…). In het najaar van 2016 mochten we de tovertafel een weekje uittesten en dat waren de reacties:
“alleen al de unieke ervaring van een vis die over je hand zwemt, maakt dat deze tafel zich voor onze doelgroep terecht een TOVERtafel mag noemen. De verwondering was groot…”
“ook zonder tafel zijn er heel wat mogelijkheden. Als we de projecties op de grond laten schijnen, gaat er nog een geheel nieuwe ‘bewegingswereld’ open”
“het is fijn om te zien hoe geboeid sommige bewoners zijn, terwijl ze bij sommige andere activiteiten heel snel hun focus verliezen.”
Wie geeft ons een duwtje in de rug voor deze aankoop?

 

projectnummer: PROJ BVL 17.01

tovertafel