Open plaats

Ben je op zoek naar een open plaats binnen onze voorziening, hou dan zeker deze pagina in het oog.

Wil je kennismaken met wie we zijn en wat we doen, wil je een globaal beeld krijgen over onze voorzienig of meer info over onze aanmeldingsprocedure?

Laat het ons weten, dan maken wij een afspraak. We leggen je de verschillende mogelijkheden van ondersteuningsvormen uit in woord en beeld en we voorzien een rondleiding op het domein en/of de dagbesteding. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

We organiseren op geregelde tijdstippen infomomenten. Deze momenten zijn toegankelijk voor iedereen die overweegt om op korte of langere termijn een vraag naar ondersteuning te stellen.

Mogelijkheden

  • Je hebt nood aan mobiele en ambulante begeleiding, aangevuld met 24-uurs telefoonpermanentie
  • Je beschikt over een grote mate van zelfredzaamheid en zelfstandigheid
  • Je zoekt zinvolle en fijne dagbesteding die aansluit bij jouw interesses en mogelijkheden
Inclusief wonen

Inclusief wonen is er voor cliënten met een grote mate van zelfstandigheid. Dit is een kleinschalig woonconcept: je kan alleen wonen of maximum met vier in een rijwoning.

De ondersteuning focust op je integratie in de maatschappij.

Je bepaalt zelf hoe je dagbesteding wordt ingevuld: werken op de reguliere arbeidsmarkt of in een beschutte werkplaats, begeleid werken, vrijwilligerswerk, activiteiten in een dagcentrum…

Begeleid werken

Via individueel begeleid werken ga je niet-verloond aan de slag op een arbeidspost buiten de voorziening. Een jobcoach ondersteunt je tijdens dit traject.

Is deze stap te groot? Dan kan je binnen Ebergiste individueel dienstverlenend werk verrichten binnen de ondersteundende diensten (keuken, onderhoud, administratie,…)

  • Je hebt nood aan zinvolle dagbesteding overdag (tussen 9u-17u) onder begeleiding
  • Je zoekt zinvolle en fijne dagbesteding die aansluit bij jouw interesses en mogelijkheden
  • Georganiseerd busvervoer mogelijk in Gent en Deinze

In Ebergiste hebben we drie centra voor dagbesteding. Het activiteitenaanbod is uitgebreid en complementair. Als deelnemer kan je kiezen om deeltijds of voltijds naar één of meerdere dagcentra te komen.

Activiteiten gaan niet alleen door in de voorziening zelf, maar steeds meer op verplaatsing. Inclusief werken is een rode draad, daarom bouwen we samenwerkingstrajeceten uit met lokale partners.

Er is voor elk wat wils

  • Beleving: dans, sport, snoezelen, welness, muziek
  • Dienstverlenend: groendienst, semi-industrieel werk, winkel-project
  • Ambachtelijk: houtbewerking, kaarsaltelier, koken, crea, boerderij
  • Enclave (= samen met begeleiders werken voor een andere organisatie): woon-zorgcentrum, natuurdomein, zwerfvuilproject van de gemeente, school,…

Eigen aan Vurste is de werking in en rond de Borgwalhoeve (cafetaria, giftshop, dierenparkt,…)

Eigen aan Gent is het project Plumiek met verkoop van soep, spaghetti en lasagne op bestelling, maar ook van heel wat zelfgemaakte ambachtelijke producten.

Sociale dienst Karolien Viville

Meer info en opnamevoorwaarden

Contacteer Karolien Viville, onze opnameregisseur.

karolien.viville@ebergiste.broedersvanliefde.be
09 389 04 11