gebouw Zevenhuizen
gevel van één van de huisjes van inclusief wonen

  In Zevenhuizen verblijven zowel mannen als vrouwen (verspreid over 7 huisjes) met een licht tot ernstig verstandelijke beperking. De bewoners hebben overwegend geen uitgesproken motorische en of somatische ondersteuning nodig. Er is sprake van een gedifferentieerde ondersteuningsnood. De meeste bewoners zijn voldoende zelfredzaam om een aantal activiteiten (o.a. in kader van zelfzorg, verplaatsingen, invulling vrije tijd) zelfstandig op te nemen, maar kunnen indien nodig beroep doen op de begeleiding, die steeds in de nabije omgeving is (ook ’s nachts doorheen een inslapende begeleider).

  De bewoners zijn sterk gericht op een externe dagbesteding; hetzij binnen onze voorziening, hetzij onder de vorm van begeleid- en dienstverlenend werk. Er wordt vooral gezocht naar werk en dagbesteding binnen de onmiddellijke omgeving wat bijdraagt tot de lokale verankering. Sommige bewoners maken hiertoe al dan niet zelfstandig gebruik van het openbaar vervoer.

  Gestichtstraat 2 | 9000 Gent

  T+ 32 (0) 92 42 93 10

  M zevenhuizen@ebergiste.broedersvanliefde.be

  De cliënten van inclusief wonen zijn volwassenen, zowel mannen als vrouwen, met matige tot licht verstandelijke beperkingen. Het zijn mondige mensen die zelfstandigheid hoog in hun vaandel dragen. Zij wonen in gewone huizen in de straat. Sommige cliënten wonen alleen, andere cliënten delen een huis (maximum met vier).

  De meesten hebben een eigen dagbesteding (regulier werk, begeleid werk, Centrum voor Dagbesteding of sociaal werkproject) en nemen ook zelf (waar nodig met aangepaste ondersteuning) hun huishoudelijke taken op.

  Kenmerkend voor deze werking is dat de cliënten begeleiding op maat krijgen in hun eigen woning.

  Het team van inclusief wonen bestaat uit een zestal deeltijdse begeleiders, ondersteund door een coördinatieteam. Zij hebben hun bureau in Zevenhuizen.

  De begeleiders nemen niet alle begeleiding op zich, maar proberen in eerste instantie zoveel mogelijk vrijwilligers, mantelzorgers en reguliere diensten aan te spreken. De begeleiding coördineert deze samenwerking.

  Gestichtstraat 2 | 9000 Gent

  T+ 32 (0) 92 42 93 19

  M inclusiefwonen@ebergiste.broedersvanliefde.be

  Stap en Trap

  OC Zevenhuizen ligt net binnen de Binnenring van Zwijnaarde. Het gebouw ligt tussen fietsknooppunten 2 en 4. Meer informatie over de ligging van deze fietsknooppunten vind je op de website van Fietsnet.

  Gent beschikt over een fietsrouteplanner, waarmee je je fietsroute kan berekenen in Gent en zijn deelgemeentes. Je kan zelfs een keuze maken tussen functionele en recreatieve routes.

  Geen zin om je eigen tweewieler mee te zeulen? Of kom je van ver? Je kan aan het station Gent-Sint-Pieters een fiets huren. Ook aan Gent-Dampoort bestaat deze mogelijkheid.

  Er wacht een fiets op jou in het station, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Abonneer je en stap op de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, per huurbeurt betaal je 3 euro. Alle info vind je op de website van Blue Bike.

  Fietsers kunnen op het terrein van OC Zevenhuizen hun fiets stallen in het overdekte fietsenrek. Er is plaats voor 5 fietsen.

  Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

  Trein

  Het dichtstbijzijnde station is Gent Sint-Pieters. Het ligt op ongeveer 3 kilometer van OC Zevenhuizen.

  Gent-Sint-PietersFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal3 per uur55 min
  vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters)4 per uur30 min
  vanuit Brussel-Centraal3 per uur35 min
  vanuit Brussel-Centraal2 per uur1 u. 05 min
  vanuit Hasselt1 per uur1 u. 45 min
  vanuit Hasselt1 per uur2 u. 15 min
  vanuit Hasselt (overstap Leuven)1 per uur1 u. 55 min
  vanuit Leuven2 per uur1 u.
  vanuit Leuven2 per uur1 u. 25 min

  Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplanner.

  Loop het station langs de voorkant uit en sla rechts de Clementinalaan in. Volg de straat tot aan de Krijgslaan. Sla rechtsaf, de brug onder. Loop de Krijgslaan verder af, tot de Galglaan links. Volg deze straat, die veranderd in de Zwijnaardsesteenweg en uiteindelijk de Gestichtstraat. OC Zevenhuizen ligt op de rechterkant. Bekijk hier het wandelplan.

  Bus – Tram

  Hieronder vind je een overzicht van bussen in de buurt van de voorziening

  LijnRouteFrequentie
  Tram 4Gent Zwijnaardebrug - Gentbrugge Moscouweekdag: 10 per uur
  zaterdag: 6 à 10 per uur
  zondag: 5 à 6 per uur
  Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
  Bus 5Zwijnaarde Hekers - U.Z. - Gent Van Beverenpleinweekdag: 4 per uur
  zaterdag: 3 à 4 per uur
  zondag: 3 à 4 per uur
  Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
  Bus 47Gent - Gavere - Oudenaardeweekdag: 1 per uur
  zaterdag: 1 per 1 à 2 uur
  zondag: 1 per 2 uur
  Dienstregeling (geef de gewenste datum in)

  Vanaf het station Gent Sint-Pieters kun je gebruik maken van tram 4 tot aan de halte ‘Gestichtstraat’, die op ongeveer 150 meter van het woonerf Zevenhuizen ligt. Loop de straat uit tot aan de splitsing en neem de rechterstraat. Woonerf Zevenhuizen ligt aan de rechterkant.
  Met bus 5 stap je af aan de halte ‘Haardstedestraat’. Loop de straat uit richting Zwijnaardsesteenweg en sla linksaf. Aan de splitsing neem je de rechter straat. Zevenhuizen ligt aan de rechterkant.
  Kom je met bus 47 richting station Gent Sint-Pieters, stap dan af aan de halte ‘Kikvorsstraat’ en wandel ongeveer 25 meter tot aan het kruispunt met de Zwijnaardsesteenweg. Sla rechtsaf, de Zwijnaardsesteenweg op en blijf volgen tot deze een flauwe bocht naar rechts maakt en Gestichtstraat wordt. Zevenhuizen ligt aan de rechterkant.

  Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
  Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad ‘Omleidingen’. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

  Auto

  Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

  De komende maanden vinden er een aantal grote wegenwerken plaats op belangrijke invalswegen naar Gent. Om de stad bereikbaar te houden, heeft de stad Gent verschillende maatregelen genomen. Bekijk de website van Buzz voor meer informatie over de werven en alternatieve vervoersmogelijkheden.

   

  Parkings

  Op het domein Zevenhuizen zelf is er gratis parkeergelegenheid.
  De locatie bevindt zich niet in een betaalzone dus je kan in de omliggende straten ook steeds parkeren.

   

  Routebeschrijving

  Kom je vanuit het noordoosten via de E34 Expressweg?

  Voeg in op de E17 richting Kortrijk/Gent/Oostende/E40. Neem op de E17 de afrit Gent-Centrum richting Oostende/E40/Brussel. Volg bij het knooppunt Zwijnaarde de borden richting Eeklo. Dit is de Binnenring. Sla vervolgens af naar de Gestichtstraat. Op het einde van de straat bevindt zich het woonerf Zevenhuizen.

  Kom je vanuit Antwerpen via de E17?

  Houdt rechts aan en neem op de E17 de afslag Gent-Centrum richting Oostende/E40/Brussel. Volg bij het knooppunt Zwijnaarde de borden richting Eeklo. Dit is de Binnenring. Sla vervolgens af naar de Gestichtstraat. Op het einde van de straat bevindt zich het woonerf Zevenhuizen.

  Kom je vanuit Brussel via de E40?

  Neem op de E40 de afrit Zwijnaarde naar de E17 richting Antwerpen/Gent. Voeg in op B403. Neem vervolgens afrit Merelbeke richting Eeklo/Gent/Merelbeke/Haven 7000-9990. Vervolg deze weg voor ongeveer 4 kilometer en sla rechtsaf, de Gestichtstraat in. Op het einde van de straat bevindt zich het woonerf Zevenhuizen.

  Kom je vanuit Brugge of Oostende via de E40?

  Neem op de E40 afrit 14 (Sint-Denijs-Westrem) richting Gent. Hou links aan bij de splitsing en volg de borden Gent. Voeg in op de Adolphe Pégoudlaan/B402 en rij na 1,5 kilometer de N60/Zwijnaarde op tot afrit Buitenring-Zwijnaarde/R4a. Sla na 300 meter linksaf de Heerweg-Noord (borden Gent) in en rij verder tot aan de scherpe bocht naar links, de Gestichtstraat in. Het OC Zevenhuizen bevindt zich aan uw rechterkant.

  Kom je vanuit Kortrijk via de E17?

  Neem op de E17 de afslag Zwijnaarde richting U.Z. Gent/Gent-Centrum. Voeg in op de B401. Neem vervolgens afrit 9 (U.Z. Gent). Houd rechts aan bij de splitsing, volg de borden naar Gent en voeg in op de Corneel Heymanslaan. Neem de eerste afslag op de rotonde en hou rechts aan bij het kruispunt Zwijnaade. Volg de borden R4 richting Eeklo/N9. Sla na ongeveer 900 meter af naar de Gestichtstraat. U bevindt zich vlak bij het woonerf Zevenhuizen.

  Kom je vanuit Eeklo?

  Volg vanuit Eeklo de N9 richting Gent. Volg deze Grote Baan voor 7 kilometer. Sla linksaf richting de R4. Neem de oprit naar de R4 en volg deze voor 10 kilometer. Sla daarna linksaf bij Heerweg-Noord (borden Gent) en rij verder tot aan de scherpe bocht naar links, de Gestichtstraat in. Het woonerf Zevenhuizen bevindt zich aan uw rechterkant.