Gebouw Ter Linde in Deinze

Ter Linde is een woonhuis en dagcentrum in de Kaleshoek in Deinze. Wij wonen samen met 30 volwassen mensen met een verstandelijke beperking en dagelijks komen er 13 deelnemers naar het dagcentrum. We hebben 3 woongroepen waar we het zo gezellig mogelijk houden. We zijn echter ook actief bezig: we werken in onze eigen ateliers (vilten, papiermaché,…) en sporten ontbreekt zeker niet op ons activiteitenschema. De bewoners en deelnemers helpen mee bij heel wat huishoudelijke taken. We hebben zelfs eigen groentetuin. Sommige deelnemers doen bovendien aan begeleid werk in Deinze en omstreken. Om aan de noden en de zorgvragen van de bewoners en deelnemers te beantwoorden, is er een team van begeleiders die hen daarbij helpt. Zij worden begeleid door het coördinatieteam.

Kaleshoek 53 | 9800 Deinze

T+ 32 (0) 93 81 81 41 | F + 32 (0) 93 84 81 48

M terlinde@ebergiste.broedersvanliefde.be

Dagcentrum Ter Linde

M cvdterlinde@ebergiste.broedersvanliefde.be

  Stap en Trap

  Het centrum is rolstoeltoegankelijk.
  Ter Linde ligt tussen fietsknooppunten 2 en 48. Meer informatie over de exacte ligging van deze fietsknooppunten vind je op de website van Fietsnet.

  De fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen maakt het je heel makkelijk om een fietsroute uit te stippelen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om onverharde wegen te vermijden.

  Er zijn overdekte fietsenstallingen voor een vijftal fietsen voorzien.

  Trein

  Het dichtstbijzijnde station is dat van Deinze. Je kan ook afstappen in Gent Sint-Pieters. Daar kan je overstappen op de bus.

  DeinzeFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal (overstap Gent-Sint-Pieters)2 per uur1 u. 20 min
  vanuit Brugge (overstap Lichtervelde of Gent-Sint-Pieters)3 per uur50 min
  vanuit Brussel-Centraal1 per uur55 min
  vanuit Brussel-Centraal (overstap Gent-Sint-Pieters)1 per uur1 u.
  vanuit Gent-Sint-Pieters2 per uur15 min
  vanuit Hasselt (overstap Gent-Sint-Pieters of Brussel-Zuid)2 per uur2 u. 20 min
  vanuit Hasselt (overstap Leuven en Gent-Sint-Pieters)1 per uur2 u. 25 min
  vanuit Leuven1 per uur1 u. 35 min
  vanuit Leuven (overstap Gent-Sint-Pieters) 2 per uur1 u. 25 min
  Gent-Sint-PietersFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal3 per uur55 min
  vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters)4 per uur30 min
  vanuit Brussel-Centraal3 per uur35 min
  vanuit Brussel-Centraal2 per uur1 u. 05 min
  vanuit Hasselt1 per uur1 u. 45 min
  vanuit Hasselt1 per uur2 u. 15 min
  vanuit Hasselt (overstap Leuven)1 per uur1 u. 55 min
  vanuit Leuven2 per uur1 u.
  vanuit Leuven2 per uur1 u. 25 min

  Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplanner.

  Kom je vanuit het station van Deinze?
  Het station ligt op 3,2 kilometer van het zorgcentrum.
  Wandel het station uit en sla linksaf. Op het einde van de straat sla je rechtsaf. Aan het kruispunt met de Gentstraat sla je linksaf tot aan de rotonde en daar neemt u de eerste afslag. Volg de straat, het water over tot het kruispunt met Kouter. Steek het kruispunt over en loop rechtdoor. Neem de volgende straat links. Dit is Kaleshoek. Je vindt het centrum aan de linkerkant.

  Verkies je het openbaar vervoer?
  Neem bus 87 richting Deinze – Maldegem Markt aan het station. Stap af aan de halte ‘Zeveren Kaleshoek’. Volg de straat nog een stukje tot de eerste straat links. Dit is Kaleshoek. Sla de straat in. Je vindt het centrum aan de linkerkant.

  Kom je vanuit het station Gent Sint-Pieters?
  Neem aan het station bus 14 richting Gent – Drongen – Deinze. Stap af aan de halte ‘Deinze Gezellelaan’. Stap hier over op bus 87 richting Deinze – Maldegem Markt. Stap af aan de halte ‘Zeveren Kaleshoek’. Volg de straat nog een stukje tot de eerste straat links. Dit is Kaleshoek. Sla de straat in. Je vindt het centrum aan de linkerkant

  Bus – Tram

  Hieronder vind je een overzicht van bussen in de buurt van de voorziening

  LijnRouteFrequentie
  Bus 73Deinze - Tieltweekdag: onregelmatig; check dienstregeling
  zaterdag: geen dienst
  zondag: geen dienst
  Bus 87Maldegem - Aalter - Deinzeweekdag: 1 per uur
  zaterdag: 1 per 2 uur
  zondag: geen dienst

  Met lijn 87 stap je af aan de halte ‘Zeveren Kaleshoek’. Deze halte ligt op 100 meter van het centrum. Loop de straat uit, weg van de grote baan. De eerste zijstraat links is Kaleshoek.
  Met lijn 73 stap je af aan de halte ‘Deinze Kouter’. Deze halte ligt op 500 meter van het centrum. Loop naar het kruispunt en sla daar rechtsaf. Neem daarna de eerste straat links. Dit is Kaleshoek.

  Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
  Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad ‘Omleidingen’. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

  Auto

  Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

  Parkeren

  Er is gratis parkeergelegenheid op het domein en in de straat.

   

  Routebeschrijving

  Kom je vanuit Brugge of Oostende via de E40?

  Volg aan het knooppunt Zwijnaarde de borden richting E17 – Kortrijk. Neem op de E17 afslag 7 richting Deinze en voeg in op de Steenweg Deinze richting Deinze. Maak na 3 kilometer een scherpe bocht naar links, de Oudenaardse Steenweg op. Neem daarna de tweede straat rechts. Neem terug de eerste straat rechts en meteen de eerste straat links. Dit is de Volhardingslaan. Rijdt de spoorweg over en neem op het rond punt de tweede afslag. Rijdt twee keer het water over. Aan het kruispunt met de Kouter rijdt je rechtdoor, de Aaltersesteenweg op. Neem de eerste straat links. Dit is de Kaleshoek. Het centrum ligt aan de linkerkant.

   

  Kom je vanuit het oosten via de E17?

  Neem op de E17 afslag 7 richting Deinze en voeg in op de Steenweg Deinze richting Deinze. Maak na 3 kilometer een scherpe bocht naar links, de Oudenaardse Steenweg op. Neem daarna de tweede straat rechts. Neem terug de eerste straat rechts en meteen de eerste straat links. Dit is de Volhardingslaan. Rijdt de spoorweg over en neem op het rond punt de tweede afslag. Rijdt twee keer het water over. Aan het kruispunt met de Kouter rijdt je rechtdoor, de Aaltersesteenweg op. Neem de eerste straat links. Dit is de Kaleshoek. Het centrum ligt aan de linkerkant.