gebouw van Huize Vander Schueren

Huize Vander Schueren is een woonhuis gelegen in het centrum van Sint-Lievens-Houtem. Het biedt een t(e)huis voor 14 volwassen personen, zowel mannen als vrouwen, met een verstandelijke beperking. De 14 bewoners van Huize Vander Schueren worden ondersteund door een deskundig team van begeleiders en andere professionelen met het hart op de juiste plaats. Er wordt samengewerkt met de familie, vrienden, mantelzorgers en kennissen.

Geborgenheid en ontplooiing zijn sleutelbegrippen in onze visie. We geloven dat elke mens uniek is én vanuit zijn mogelijkheden gericht is op ontwikkeling en groei. Dit kan slechts binnen een veilig kader waarin iedereen zich geborgen weet. De bewoner is het uitgangspunt, waardoor de verleende zorg maatwerk wordt.

De bewoners nemen actief deel aan het buurt- en gemeenschapsleven in Sint-Lievens-Houtem. Ze leven verbonden met hun familie, vrienden, buren en mensen van het dorp, … Huize Vander Schueren is geen eiland.

Eiland 2 | 9520 Sint-Lievens-Houtem

T+ 32 (0) 53 63 16 20 | F + 32 (0) 53 63 28 59

vanderschueren@ebergiste.broedersvanliefde.be

  Stap en Trap

  Het zorgcentrum ligt tussen fietsknooppunten 21 en 17. Meer informatie over de exacte ligging van deze fietsknooppunten vind je op de website van Fietsnet.

  De fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen maakt het je heel makkelijk om een fietsroute uit te stippelen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om onverharde wegen te vermijden.

  Er zijn een twintigtal overdekte fietsenstallingen voorzien.

  Trein

  Het dichtstbijzijnde station is dat van Herzele. Je kan ook afstappen in Aalst. Daar kan je overstappen op de bus.

  AalstFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal (overstap Brussel-Noord of Gent-sint-Pieters)4 per uur1 u. 35 min
  vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters)1 per uur1 u.
  vanuit Brussel-Centraal3 per uur40 min
  vanuit Brussel-Centraal (overstap Denderleeuw)2 per uur40 min
  vanuit Gent-Sint-Pieters2 per uur30 min
  vanuit Hasselt1 per uur1 u. 50 min
  vanuit Hasselt (overstap Brussel-Zuid)1 per uur1 u. 55 min
  vanuit Leuven1 per uur1 u.
  vanuit Leuven (overstap Brussel-Noord of Brussel-Zuid)2 per uur1 u. 10 min
  HerzeleFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal (overstap Brussel-Zuid)1 per uur1 u. 40 min
  vanuit Brugge (overstap Brussel-Zuid)1 per uur1 u. 45 min
  vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters en Zottegem)1 per uur1 u. 40 min
  vanuit Brussel-Centraal1 per uur50 min
  vanuit Gent-Sint-Pieters (overstap Brussel-Zuid of Zottegem)2 per uur1 u. 15 min
  vanuit Hasselt (overstap Denderleeuw)1 per uur2 u. 10 min
  vanuit Leuven (overstap Denderleeuw)1 per uur1 u. 20 min

  Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplanner.

  Kom je vanuit het station van Herzele?
  Het station ligt op 3,3 kilometer van het zorgcentrum. Loop het station uit en volg de straat naar links. Blijf de straat volgen tot je aan een t-splitsing komt. Neem de linkerstraat, de Edgard Tinelstraat. Volg de flauwe bocht naar rechts en sla dan rechtsaf. Dit is het Eiland. Je vindt het zorgcentrum aan de rechterkant. Bekijk hier het wandelplan.

  Verkies je het openbaar vervoer?
  Neem bus 49 aan het station richting Geraardsbergen – Gent. Stap af aan de halte ‘Sint-Lievens-Houtem Kerk’. Volg de straat verder tot je aan Eiland komt. Het zorgcentrum ligt wat verder in de straat aan de rechterkant.

  Kom je vanuit het station Aalst?
  Neem aan het station bus 92 richting Aalst – Sint-Lievens-Houtem – Herzele – Zottegem. Stap af aan de halte ‘Sint-Lievens-Houtem Kerk’. Volg de straat verder tot je aan Eiland komt. Het zorgcentrum ligt wat verder in de straat aan de rechterkant.

  Bus – Tram

  Hieronder vind je een overzicht van bussen in de buurt van de voorziening

  LijnRouteFrequentie
  Bus 47Gent - Gavere - Oudenaardeweekdag: 1 per uur
  zaterdag: 1 per 1 à 2 uur
  zondag: 1 per 2 uur
  Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
  Bus 48Gent Zuid – Gavere - Dikkelvenne/Beerlegemweekdag: onregelmatig; check dienstregeling
  zaterdag: geen dienst
  zondag: geen dienst
  Dienstregeling (geef de gewenste datum in)

  (!) Om in de provincie Oost-Vlaanderen een belbus te reserveren dien je minimum 2 uur op voorhand contact op te nemen met de belbuscentrale op het telefoonnummer: 09 211 91 91. De openingsuren van de belbuscentrale vind je hierbij.
  Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren.
  De tarieven van een belbus zijn hetzelfde als die van een Lijnbus.
  Met lijn 49 stap je af aan de halte ‘Sint-Lievens-Houtem Kerk’. Volg de straat verder tot je aan Eiland komt. Het zorgcentrum ligt wat verder in de straat aan de rechterkant.

  Met lijn 92 en belbussen 385 en 390 stap je af aan de halte ‘Sint-Lievens-Houtem Fabrieksstraat’. Sla aan het kruispunt linksaf, de Edgard Tinelstraat in. Sla aan het volgende kruispunt rechtsaf, richting het Sportcentrum. Neem dan terug de straat rechts. Dit is het Eiland. het zorgcentrum ligt aan de rechterkant.
  Met lijnen 46 en 47 stap je af aan de halte ‘Sint-Lievens-Houtem Dorp’. Volg het Marktplein richting het Sportcentrum. Voor het Sportcentrum sla je linksaf. Het zorgcentrum ligt aan de rechterkant.

  Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
  Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad ‘Omleidingen’. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

  Auto

  Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

  Parkeren

  Er zijn gratis parkeerplaatsen op het domein van OC Huize Vander Schueren en op de nabijgelegen markt.

   

  Routebeschrijving

  Kom je vanuit Brugge of Oostende via de E40?

  Neem op de E40 afrit 17 (Wetteren) naar de N42 richting Zottegem. Volg de N42 tot net voorbij Oosterzele. Sla hier linksaf, de Houtemstraat in. Volg de weg tot het kruispunt met de Wettersesteenweg. Sla hier rechtsaf, de Wettersesteenweg op. Volg deze weg tot aan het Sportcentrum De Fabriek. Sla linksaf, het Eiland op. Het zorgcentrum ligt aan de rechterkant.

  Kom je vanuit Brussel via de E40?

  Neem op de E40 afrit 18 (Erpe-Mere) naar de N46 richting Zottegem. Volg de N46 tot je het station van Herzele aan de linkerkant hebt. Sla hier rechtsaf, de Houtemstraat in. Volg deze straat tot aan een t-splitsing. Sla hier linksaf. Sla aan de volgende t-splitsing rechtsaf en dan terug rechtsaf. Dit is het Eiland. Het zorgcentrum ligt aan de rechterkant.