gebouw van De Rank

De Rank is een nieuw en modern woonconcept voor volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Met dit concept trekken zorgaanbieder Ebergiste en de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard voluit de kaart van innovatie. Elke bewoner beschikt over een ruime studio met een eigen leefruimte, badkamer en slaapgedeelte. We zetten sterk in op individuele begeleiding. Een veilige omgeving waar bewoners zich geborgen voelen en waar ze de ruimte krijgen om te groeien.

Een verrijking voor De Pinte, want dit project geeft letterlijk kansen aan mensen.

 

Spoorweglaan 19 | 9840 De Pinte

T+ 32 (0)9 282 54 05

derank@ebergiste.broedersvanliefde.be

  Stap en Trap

  Het gebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met een lift in het gebouw.
  De Rank ligt tussen fietsknooppunten 22, 23 en 20. Meer informatie over de exacte ligging van deze fietsknooppunten vind je op de website van Fietsnet.
  Er zijn overdekte fietsenstallingen voorzien voor de bewoners.

  De fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen maakt het je heel makkelijk om een fietsroute uit te stippelen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om onverharde wegen te vermijden.

  Trein

  Het dichtstbijzijnde station is station ‘De Pinte’.

  De PinteFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal (overstap Gent-Sint-Pieters)2 per uur1 u. 10 min
  vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters)2 per uur40 min
  vanuit Brussel-Centraal1 per uur50 min
  vanuit Brussel-Centraal (overstap Gent-Sint-Pieters)1 per uur55 min
  vanuit Gent-Sint-Pieters3 per uur5 min
  vanuit Hasselt (overstap Gent-Sint-Pieters)1 per uur2 u. 05 min
  vanuit Hasselt (overstap Brussel-Zuid)1 per uur2 u. 20 min
  vanuit Leuven1 per uur1 u. 30 min
  vanuit Leuven (overstap Gent-Sint-Pieters)2 per uur1 u. 20 min

  Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplanner.

  De Rank ligt op ongeveer 900 meter van het station. Bekijk hier het wandelplan.
  Verlaat het station en sla rechts de Stationsstraat in. Sla na ongeveer 300 meter rechtsaf, de Nijverheidsstraat in. Loop onder de sporen door en sla linksaf de Spoorweglaan op. Het domein De Rank bevindt zich verderop aan je rechterzijde.

  Bus – Tram

  Hieronder vind je een overzicht van bussen in de buurt van de voorziening

  LijnRouteFrequentie
  Bus 47Gent - Gavere - Oudenaardeweekdag: 1 per uur
  zaterdag: 1 per 1 à 2 uur
  zondag: 1 per 2 uur
  Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
  Bus 48Gent Zuid – Gavere - Dikkelvenne/Beerlegemweekdag: onregelmatig; check dienstregeling
  zaterdag: geen dienst
  zondag: geen dienst
  Dienstregeling (geef de gewenste datum in)

  Met de buslijn 76 en 78 stap je af aan de halte ‘Groenpark’. De halte ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van domein De Rank. Wandel naar de rotonde en sla af naar Groenstraat. Weg vervolgen naar Nijverheidsstraat en sla voor de bocht rechtsaf, richting Florastraat. Loop onder de sporen door. Op het einde van de weg sla je linksaf, de Spoorweglaan op. Het domein De Rank bevindt zich verderop aan je rechterzijde.
  Met de belbus 145 stap je af aan de halte ‘Florastraat’. Sla vlak voor de sporen rechtsaf, de Spoorweglaan in. De Rank vind je verderop aan de rechterkant.

  (!) Om in de provincie Oost-Vlaanderen een belbus te reserveren dien je minimum 2 uur op voorhand contact op te nemen met de belbuscentrale op het telefoonnummer: 09 211 91 91. De openingsuren van de belbuscentrale vind je hierbij.
  Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren.
  De tarieven van een belbus zijn hetzelfde als die van een Lijnbus.

  Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
  Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad ‘Omleidingen’. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

  Auto

  Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

  Parkeren

  Er is op het domein parkeergelegenheid voor een zestal wagens. Er kan ook gratis geparkeerd worden in de omliggende straten.

   

  Routebeschrijving

  Kom je vanuit het noordoosten via de E34 Expressweg?

  Neem op de Expressweg afrit 14 Gent en voeg in op de R4 richting E40/E17/Gent/Haven 7000-9990. Ga verder op de R4. Neem daar de afslag richting E40/E17/N43 en voeg in op de Adolphe Pégoudlaan/B402. Neem afslag Oostende naar E40/N43. Houd links aan bij de splitsing en volg de borden voor N43/Sint-Denijs-Westrem/Sint-Martens-Latem. Sla vervolgens rechtsaf naar de Kortrijksesteenweg/N43 en neem na ongeveer 1 kilometer op de rotonde de 4de afslag naar Jean-Baptiste Gieylaan. Ga rechtdoor over de volgende rotonde en sla na 2 kilometer af naar de Florastraat. Deze straat gaat over in de Spoorweglaan en De Rank bevindt zich aan je rechterkant.

  Kom je vanuit Antwerpen via de E17?

  Vanuit Antwerpen rijd je door de Kennedytunnel naar E17 (borden Gent/Sint-Niklaas). Volg de E17 tot knooppunt Gent-Centrum. Houdt rechts aan en volg de borden E40 Oostende/Brussel tot knooppunt Zwijnaarde. Volg hier de borden E40 Oostende. Neem afrit 14-Sint-Denijs-Westrem en volg de borden voor Deinze. Houd rechts aan bij de splitsing en volg de borden voor N43/Sint-Martens-Latem/Sint-Denijs-Westrem. Sla vervolgens rechtsaf naar de Kortrijksesteenweg/N43 en neem na ongeveer 1 kilometer op de rotonde de 4de afslag naar Jean-Baptiste Gieylaan. Ga rechtdoor over de volgende rotonde en sla na 2 kilometer af naar de Florastraat. Deze straat gaat over in de Spoorweglaan. De Rank bevindt zich aan je rechterkant.

  Kom je vanuit Brugge of Oostende via de E40?

  Neem op de E40 afslag 14-Sint-Denijs-Westrem richting Gent/Sint-Martens-Latem/Sint-Denijs-Westrem. Houd rechts aan bij de splitsing en volg de borden voor N43/Sint-Martens-Latem/Sint-Denijs-Westrem. Sla vervolgens rechtsaf naar de Kortrijksesteenweg/N43 en neem na ongeveer 1 kilometer op de rotonde de 4de afslag naar Jean-Baptiste Gieylaan. Ga rechtdoor over de volgende rotonde en sla na 2 kilometer af naar de Florastraat. Deze straat gaat over in de Spoorweglaan en De Rank bevindt zich aan de rechterkant.

  Kom je vanuit Brussel via de E40?

  Neem afrit 14-Sint-Denijs-Westrem richting R4/Zelzate/Eeklo/Sint-Martens-Latem en volg de borden voor Deinze. Houd rechts aan bij de splitsing en volg de borden voor N43/Sint-Martens-Latem/Sint-Denijs-Westrem. Sla vervolgens rechtsaf naar de Kortrijksesteenweg/N43 en neem na ongeveer 1 kilometer op de rotonde de 4de afslag naar Jean-Baptiste Gieylaan. Ga rechtdoor over de volgende rotonde en sla na 2 kilometer af naar de Florastraat. Deze straat gaat over in de Spoorweglaan en De Rank bevindt zich aan de rechterkant.

  Kom je vanuit Kortrijk via de E17?

  Neem op de E17 afrit 7 (Deinze) richting de N35(Deinze/Gavere/Nazareth. Neem op de rotonde de 1ste afslag naar Steenweg Deinze/N35 en sla na twee kilometer links de ‘s Gravenstraat /N437 in. Ga rechtdoor over de volgende rotonde en ga na ongeveer vijf kilometer rechtsaf naar de Klapstraat/Kortrijkseheerweg en neem vervolgens de eerste afslag links, Kortrijkseheerweg op. Deze straat gaat over in de Keistraat. Sla na één kilometer rechtsaf naar Eekbulk en op het einde van de straat gaat u linksaf de Spoorweglaan op. De Rank bevindt zich aan de linkerkant.