Gebouw De Nieuwe Brug

De Nieuwe Brug in Deurle opende haar deuren in 2000 voor 23 volwassenen, zowel mannen als vrouwen, met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking.

Naast een eigen kamer met sanitair, hebben de bewoners een aantal ruimtes waar ze met elkaar samenleven.

De 24-uursbegeleiding ondersteunt huishoudelijke en vrijetijdsactiviteiten, daarnaast worden ook zelfzorg (persoonlijke hygiëne) en medische zorgen van de bewoners opgevolgd en begeleid. Er zijn verschillende avondactiviteiten voorzien. De bewoners kiezen zelf aan welke activiteiten zij willen deelnemen.

Elke bewoner heeft een persoonlijk activiteitenschema en kan deelnemen aan activiteiten van het Centrum van Dagbesteding, die georganiseerd worden in verschillende locaties (Gent, Deinze en Vurste). Daarnaast hebben verschillende bewoners een individueel ‘begeleid werken’-project.

Communicatie is heel belangrijk.

De begeleiders spreken zoveel mogelijk vrijwilligers, mantelzorgers en reguliere diensten aan. De begeleiding coördineert deze samenwerking.

Pontstraat 12 | 9831 Deurle

T+ 32 (0) 93 21 04 00 | F + 32 (0) 93 21 04 10

M nieuwebrug@ebergiste.broedersvanliefde.be

  Stap en Trap

  De Nieuwe Brug is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met een lift naar de bovenverdieping.

  Het zorgcentrum ligt tussen fietsknooppunten 20 en 86. Meer informatie over de exacte ligging van deze fietsknooppunten vind je op de website van Fietsnet.

  De fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen maakt het je heel makkelijk om een fietsroute uit te stippelen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om onverharde wegen te vermijden.

  Er zijn een twintigtal overdekte fietsenstallingen voorzien.

  Trein

  Het dichtstbijzijnde station is dat van De Pinte. Je kan ook afstappen in Gent-Sint-Pieters. Daar kan je overstappen op de fiets of op de bus.

  De PinteFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal (overstap Gent-Sint-Pieters)2 per uur1 u. 10 min
  vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters)2 per uur40 min
  vanuit Brussel-Centraal1 per uur50 min
  vanuit Brussel-Centraal (overstap Gent-Sint-Pieters)1 per uur55 min
  vanuit Gent-Sint-Pieters3 per uur5 min
  vanuit Hasselt (overstap Gent-Sint-Pieters)1 per uur2 u. 05 min
  vanuit Hasselt (overstap Brussel-Zuid)1 per uur2 u. 20 min
  vanuit Leuven1 per uur1 u. 30 min
  vanuit Leuven (overstap Gent-Sint-Pieters)2 per uur1 u. 20 min
  Gent-Sint-PietersFrequentieGem. Reistijd
  vanuit Antwerpen-Centraal3 per uur55 min
  vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters)4 per uur30 min
  vanuit Brussel-Centraal3 per uur35 min
  vanuit Brussel-Centraal2 per uur1 u. 05 min
  vanuit Hasselt1 per uur1 u. 45 min
  vanuit Hasselt1 per uur2 u. 15 min
  vanuit Hasselt (overstap Leuven)1 per uur1 u. 55 min
  vanuit Leuven2 per uur1 u.
  vanuit Leuven2 per uur1 u. 25 min

  Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplanner.

  Kom je vanuit het station van De Pinte?
  Het station ligt op 4,5 kilometer van het zorgcentrum. Bekijk hier het wandelplan.

  Verkies je het openbaar vervoer?
  Wandel het station uit en volg de straat naar rechts. Op het einde van de straat sla je linksaf. Net voorbij het rond punt ligt de halte ‘Groenpark’. Hier neem je bus 78 richting Zevergem – Lokeren. Stap af aan de halte ‘Sint-Denijs-Westrem Dorp’. Steek het plein over naar de halte in de andere richting. Neem hier bus 77 richting Beervelde – Deinze Kerkhof. Stap af aan de halte ‘Deurle Vierschaar’. Aan het rond punt neem je de eerste afslag, de Pontstraat. Neem daarna de eerste straat rechts en meteen terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.

  Kom je vanuit het station Gent-Sint-Pieters?
  Neem aan het station bus 35 richting Lokeren – De Pinte. Stap af aan de halte ‘Deurle Broekstraat’. Wandel de laan nog een stukje verder af, tot het rond punt. Hier neem je de eerste afslag, de Pontstraat. Neem daarna de eerste straat rechts en meteen terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.

  Bus – Tram

  Een overzicht van het aanbod van De Lijn voor Gent vind je op delijn.be/gent.

  Een overzicht met trams en bussen in de buurt van de tuin vind je hieronder:

  LijnRouteFrequentie
  Bus 34Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Latem - Gent - Wetterenweekdag: 1 per uur
  zaterdag: 1 per uur
  zondag: 1 per 2 uur
  Bus 35Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Gent - Beervelde - Lokerenweekdag: onregelmatig; check dienstregeling
  zaterdag: 1 per uur (tussen Beervelde en Gent)
  zondag: 1 per 2 uur (tussen Beervelde en Sint-Martens-Latem)
  Bus 36Sint-Martens-Leerne/De Pinte - Latem - Gent - Zeleweekdag: onregelmatig; check dienstregeling
  zaterdag: 1 per 2 uur tussen Dampoort en Zele Station
  zondag: geen dienst
  Bus 77Beervelde - Lochristi - Gent - Deinzeweekdag: 1 à 2 per uur
  zaterdag: 1 per uur
  zondag: 1 per uur
  Belbus 145 (!)De Pinte - Sint-Martens-Latem - Nazarethweekdag: op aanvraag
  zaterdag: op aanvraag
  zondag: op aanvraag

  (!) Om in de provincie Oost-Vlaanderen een belbus te reserveren dien je minimum 2 uur op voorhand contact op te nemen met de belbuscentrale op het telefoonnummer: 09 211 91 91. De openingsuren van de belbuscentrale vind je hierbij.
  Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren.
  De tarieven van een belbus zijn hetzelfde als die van een Lijnbus.
  Met lijn 77 stap je af aan de halte ‘Deurle Vierschaar’.
  Aan het rond punt neem je de eerste afslag, de Pontstraat. Neem daarna de eerste straat rechts en meteen terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.
  Met lijnen 34, 35, 36, 77 en belbus 145 stap je af aan de halte ‘Deurle Broekstraat’. Wandel de laan nog een stukje verder af, tot het rond punt. Hier neem je de eerste afslag, de Pontstraat. Neem daarna de eerste straat rechts en meteen terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.

  Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
  Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad ‘Omleidingen’. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

  Auto

  Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

   

  Parkeren

  Er zijn gratis parkeerplaatsen op het domein van OC De Nieuwe Brug en in de straat.

   

  Routebeschrijving

  Kom je vanuit Brugge of Oostende via de E40?

  Neem op de E40 afrit 14 (Drongen) naar de N43 richting Sint-Denijs-Westrem. Volg de N43, of Xavier de Cocklaan, voor 6 kilometer. Aan het rond punt neem je de eerste afslag. Dit is de Pontstraat. Neem de eerste straat rechts en terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.

  Kom je vanuit Brussel via de E40?

  Neem op de E40 afrit 14 (Drongen) naar de N43 richting Sint-Denijs-Westrem. Volg de N43, of Xavier de Cocklaan, voor 6 kilometer. Aan het rond punt neem je de eerste afslag. Dit is de Pontstraat. Neem de eerste straat rechts en terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.

  Kom je vanuit Kortrijk via de E17?

  Neem op de E17 afrit 7 (Deinze ) richting de N35. Neem aan het rond punt de eerste afslag, de Steenweg op. Sla na 2 kilometer linksaf, de ‘s Gravenstraat in. Blijf de straat volgen, de E17 onderdoor en de spoorweg over, tot je de N43 hebt overgestoken. Neem dan de eerste straat rechts en meteen terug de eerste straat rechts. Dit is de Pontstraat. Je vindt het zorgcentrum aan de linkerkant.

  Kom je vanuit Antwerpen via de E17?

  Volg op de E17 de borden naar Gent/Sint-Niklaas. Houdt rechts aan bij het knooppunt Gent-Centrum en rij de E40 op richting Oostende/Brussel. Volg bij het knooppunt Zwijnaarde de borden E40 richting Oostende. Neem op de E40 afrit 14 (Drongen) naar de N43 richting Sint-Denijs-Westrem. Volg de N43, of Xavier de Cocklaan, voor 6 kilometer. Aan het rond punt neem je de eerste afslag. Dit is de Pontstraat. Neem de eerste straat rechts en terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.

  Kom je vanuit het noordoosten via de E34 Expressweg?

  Volg de E34 naar afslagen 13-Zelzate-Oost. Neem hier afslag 14-Gent . Voeg in op de Jacques paryslaan/R4 richting E40/E17/Gent/Haven en volg deze voor 23 kilometer. Neem afslag E40/E17/N43, voeg in op Adolphe Pégoudlaan/B402 en neem vervolgens afslag Oostende naar E40/N43. Houdt links aan bij de splitsing en sla vervolgens rechtsaf naar de N43 richting Sint-Denijs-Westrem. Volg de N43, of Xavier de Cocklaan, voor 6 kilometer. Aan het rond punt neem je de eerste afslag. Dit is de Pontstraat. Neem de eerste straat rechts en terug de eerste straat rechts. Het zorgcentrum ligt aan de linkerkant.