Open Plaatsen

Omschrijving

Heb je zin om in (stad) Gent in een duo-woning (samen met een huisgenoot) zo zelfstandig mogelijk te wonen? De dienst ‘Inclusief Wonen’ heeft een open plaats in een zo’n duo-woning. Misschien is dit wel iets voor jou?

Voor zaken waar je ondersteuning voor nodig hebt, kan je rekenen op de begeleiding. Wat je zelf kan, doe je ook zelf. Je werkt samen met jouw persoonlijk begeleid(st)er om je mogelijkheden steeds verder te ontwikkelen. Samen met de begeleiding spreek je af hoeveel uren en momenten begeleiding je nodig hebt. De begeleiding komt bij jou langs of je kan zelf naar het bureau van de begeleiding gaan.

Binnen onze werking ‘inclusief wonen’ woon je samen met één andere cliënt, kleinschalig wonen heet dit. Je deelt de gemeenschappelijke ruimten zoals de living, keuken, toilet en badkamer. Wil je af en toe alleen zijn, dan is er je eigen kamer.

De woning (met trappen) is gelegen in Nieuw Gent. In het centrum van Gent verplaats je je zelfstandig met het openbaar vervoer, de (brom)fiets, of te voet.

Het team inclusief wonen maakt deel uit van het Ortho-agogisch Centrum Broeder Ebergiste, met hoofdlocatie gesitueerd in Vurste.

Welke ondersteuning kan je van ons verwachten?

De woonondersteuning bestaat uit een ondersteuningsaanbod waarbij naast psychosociale ondersteuning overdag en ‘s avonds, een voortdurende telefonische bereikbaarheid (24/24 uur) voorzien wordt. De begeleiding kan, binnen het half uur, de gevraagde ondersteuning bieden. De begeleiding komt op eigen initiatief langs om polshoogte te nemen.

De begeleiders nemen niet alle begeleiding op zich, maar proberen in eerste instantie zoveel mogelijk vrijwilligers, mantelzorgers en reguliere diensten aan te spreken. De begeleiding coördineert deze samenwerking. De effectieve begeleidingsintensiteit wordt individueel bepaald. De begeleiding bouwt samen met jou als cliënt een structuur uit, waar veiligheid en vertrouwdheid troefkaarten zijn. De begeleiding kan verschillende levensaspecten bestrijken.

We zijn op zoek naar een kandidaat tussen de 35 en 50 jaar, die de woning wil delen met de huidige mannelijke bewoner. De kandidaat dient over voldoende (ADL-)vaardigheden te beschikken om zelfstandig te wonen. Hij of zij moet zelf een maaltijd kunnen bereiden, de was doen, poetsen (al dan niet in samenwerking met een externe poetsdienst) én tevens instaan voor zijn/haar persoonlijke hygiëne. Kleinschalig samenwonen vraagt bovendien specifieke sociale omgangsvormen (communicatie, conflicthantering, samenwerken, taakverdeling,…).

We vinden het belangrijk dat je overdag een zinvolle dagbesteding hebt (maatwerkbedrijf, reguliere job, begeleid werken of deelnemen aan activiteiten in één van onze centra voor dagbesteding). Je bekijkt samen met jouw persoonlijke begeleid(st)er jouw unieke mogelijkheden.

Administratief en financieel

Je beschikt over een persoonsvolgend budget dat woonondersteuning toelaat. Voor de begeleiding waarop je in deze woning kunt rekenen, verwachten we dat je zorgzwaarte maximum P3 en B3 is. Het juist in te zetten budget (zorggebonden punten) berekenen we samen. Voor het gebruik van de accommodatie, energie maaltijden, enz.. wordt een woon- en leefkost aangerekend.

Interesse?

Neem dan contact op met onze opnameregisseur Karolien Viville (karolien.viville@fracarita.org ; 09 389 04 11)